skip to Main Content

Praca: Kucharz w Ośrodku Szkoleniowym


Narodowy Bank Polski

Departament Administracji

w ramach rekrutacji zewnętrznej poszukuje kandydata do pracy na stanowisko kucharza w Ośrodku Szkoleniowym NBP Bankowiec w Zakopanem


Do głównych zadań pracownika należeć będzie:
  • wykonywanie prac związanych z obróbką wstępną i obróbką właściwą produktów do przygotowania posiłków - przestrzeganie w procesie produkcji wymaganych schematów technologicznych,
  • sprawdzanie stanu świeżości i jakości produktów wykorzystywanych do przygotowania posiłków,
  • komponowanie i przygotowywanie potraw zgodnie z zasadami żywienia,
  • tworzenie nowych dań i sposobów ich podawania,
  • bieżąca współpraca z pionem kelnerskim i magazynierem,
  • utrzymywanie porządku i czystości w kuchni oraz w pomieszczeniach pomocniczych zgodnie z zasadami BHP oraz zgodnie z częstotliwością określoną w harmonogramie mycia i sprzątania, w tym m.in.: czyszczenie i dezynfekcja powierzchni roboczych, urządzeń, maszyn i drobnego sprzętu kuchennego w trakcie i po zakończeniu procesu produkcji, czyszczenie i dezynfekcja podłóg, ścian, szaf i okapów.
Wymagania wobec kandydata:
  • wykształcenie min. zasadnicze zawodowe, preferowane na kierunku gastronomia,
  • doświadczenie w pracy na tym samym lub podobnym stanowisku,
  • aktualna książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych,
  • gotowość do pracy w równoważnym systemie czasu pracy, w systemie zmianowym, również w niedziele i święta,
  • dobra organizacja pracy własnej,
  • samodzielność, kreatywność, dokładność, podzielność uwagi,
  • umiejętność pracy w grupie i pod presją czasu,
  • komunikatywność,
  • wysoka kultura osobista.
Dodatkowym atutem będzie:
  • ukończenie dodatkowych kursów i szkoleń podnoszących i poszerzających kwalifikacje zawodowe potwierdzone stosownymi certyfikatami/zaświadczeniami,
  • praktyki w lokalach gastronomicznych/firmach cateringowych.
APLIKUJ TERAZ

Zobacz podobne oferty

Firma: SmartLunch
  • Miejsce pracy: małopolskie / Krzeszów
  • Opublikowano: 2025-10-13

  • Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w pracy w gastronomii na stanowisku kucharza, Osób ceniących porządek, tempo i współpracę Znających zasady HACCP i przechowywania żywności Osoby odpowiedzialnej, sumiennej i dobrze...

Firma: Ireneusz Marczyński
  • Miejsce pracy: małopolskie / Wadowice
  • Opublikowano: 2025-10-12

  • Przygotowywanie i wypiek pizzy (piec opalany drewnem). Umowa zlecenie od 15.09.2025 r. do 14.03.2026 r. z możliwością przedłużenia na umowę o pracę. Praca w godz. 13:00-21:00 ok. 150 h miesięcznie (godziny i dni pracy...

Firma: Firma Handlowo- Usługowa -Rafał Deć
  • Miejsce pracy: małopolskie / Ropa
  • Opublikowano: 2025-10-12

  • Sporządzanie potraw kuchni polskiej z elementami współczesnymi; organizowanie i sporządzanie posiłków na imprezy okolicznościowe Wymagania konieczne: Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 1) Wykształcenie: zasadnicze...

Firma: Polskie Piekarnie Sp. zo.o.
  • Miejsce pracy: małopolskie / Tarnów
  • Opublikowano: 2025-10-12

  • Bieżąca produkcja garmażeryjna (produkcja pierogów, krokietów itp.) Wymagania konieczne: Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 0, miesiące: 6) Wykształcenie: zasadnicze zawodowe Wymagania inne: Wyokształcenie...